"BNNVARA komt met een unieke kijkje in de wereld van de sekstelefoon met de documentaire Hallo, met Kyoko.

De film is op 6 december te zien op NPO3.

 

De film gaat over Kelly, die onder haar pseudoniem Kyoko al 5 jaar wordt gebeld door mannen. Voor seks, maar ook voor persoonlijke gesprekken. Inmiddels doet Kelly dit al lang niet meer voor het geld, maar toch blijft ze ermee doorgaan. Zelfs wanneer haar persoonlijke relaties hierdoor onder druk komen te staan. Waarom doet ze dit? Waarom lukt het haar niet om te stoppen met dit werk?"

 

Een documentaire van Remko Geursen,

geproduceerd door Fish on a Bike,

naar idee van Kelly van Binsbergen.

 

 

"Hallo Met Kyoko"

Hallo met Kyoko is een documentaire over Kelly van Binsbergen

(25 jaar). Zij is al bijna 5 jaar seks-telefoniste. Dat is niet zo vreemd, want orgasme’s verkopen zit in de familie: Kelly is opgegroeid boven de seksshop van haar ouders in het kleine Zeeuwse dorpje Sluis. Ze begon tijdens haar studie met bellen – puur voor het geld. Nu doet ze het nog steeds, al heeft ze een fulltime baan.

 

Naast vele platte, pornografische gesprekken, bellen voornamelijk mannen die het excuus van een orgasme gebruiken om hun problemen bij haar kwijt te kunnen.  Deze therapeutische gesprekken kunnen mentaal zwaar zijn. Kelly heeft daarom het karakter Kyoko gecreëerd: een Japans schoolmeisje. Kyoko heeft een aantal vaste bellers waar ze al jarenlang gemiddeld langer dan een uur per keer mee belt.

 

In deze documentaire gaat Kelly op zoek waarom het haar niet lukt om te stoppen met bellen. Waarom kan Kelly wel intimiteit veinzen met anonieme bellers als Kyoko, maar het moeilijk beleven bij haar eigen vriend? Daarom richt ze de camera ook op haar eigen vriend bij hun thuis. Wat gaat er in hem om als talloze wildvreemde mannen zich aftrekken op zijn vriendin? Hebben de twee nauwelijks sex omdat Kelly te druk is met haar bellers? En nog belangrijker: wil hij dat Kelly stopt met bellen? Ook ontmoet ze een van haar vaste bellers, met de vraag: waarom bel je mij?

 

Daarnaast gaat ze het gesprek met haar vader aan. Het enige wat de twee met elkaar gemeen hebben is dat ze de sex industrie kennen. Ze hebben verder een oppervlakkige relatie.  Zo wordt de dood van haar moeder nooit besproken. Heeft de opvoeding van Kelly (ze is geadopteerd uit China) er mee te maken dat ze zich alleen kwetsbaar aan de telefoon kan opstellen?

 

Hallo, met Kyoko is geproduceerd door Duurt Holman en Anniek Schreuders van productiehuis Fish on a Bike. Remko Geursen is verantwoordelijk voor de regie en montage. Het originele idee voor de documentaire komt van Kelly van Binsbergen die ook de animaties voor de film maakte.

 

 

Download presskit